Mietitkö parhaillaan tilitoimiston vaihtamista? Pohdiskeletko syitä tyytymättömyydellesi nykyistä tilitoimistoyhteistyötä kohtaan? Syitä tilitoimiston vaihtamiselle voivat olla esimerkiksi yhteyshenkilöiden huono tavoitettavuus tai pettymykset työn laatua kohtaan. Vastaukset yrityksen taloushallintoa koskeviin kysymyksiin tarvitaan usein nopealla aikataululla, mistä johtuen on sujuva yhteydenpito olennainen osa tilitoimistoyhteistyötä. Kirjanpitäjän työnjälkeä ei myöskään tule jättää huomiotta. Vaikka inhimillisiä virheitä sattuu silloin tällöin jokaiselle, on kurjaa, jos tilinpäätökseen tai kirjanpitoon joudutaan tekemään korjauksia jälkikäteen tilitoimiston aiheuttamien virheiden vuoksi. Mikäli nykyinen tilitoimistoyhteistyö ei miellytä, kannattaa katse siirtää eteenpäin ja etsiä yritykselle uusi ja parempi tilitoimisto kumppaniksi.

Mitkä ovat hyvän tilitoimiston tunnusmerkit?

 • Tyytyväiset asiakkaat
  Pitkäaikainen ja sitoutunut asiakaskunta kertoo tilitoimiston luotettavuudesta ja korkeatasoisesta palvelutyylistä.
 • Välitön palvelutyyli
  Hyvän toimijan tunnusmerkkejä ovat hyvä tavoitettavuus ja välitön kommunikointityyli. Mielessä herääviä kysymyksiä tulisi voida esittää kirjanpitäjälle matalalla kynnyksellä. Yhteistyön tekee miellyttävämmäksi myös se, että asioista puhutaan asiakkaalle selkokielisesti.
 • Ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta
  Tilitoimiston tulisi olla perillä asiakkaansa liiketoiminnan erityispiirteistä ja toimialasta. Hyvä yhteistyökumppani on motivoitunut kehittämään yhteistyötä ja halukas jakamaan asiantuntijuuttaan asiakkaansa hyväksi rutiinitehtävien rinnalla.
 • Nykyaikaiset taloushallinnon työkalut
  Ammattitaitoinen tilitoimisto investoi nykyaikaisiin taloushallinnon järjestelmiin, joilla työtehtävät voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti. Ajan tasalla oleminen kertoo modernista ja kehittymiskykyisestä toimijasta.
Tilitoimiston vaihtaminen

Tilitoimiston vaihtamista ei ole syytä arastella

Mikäli koet tyytymättömyyttä nykyistä tilitoimistoyhteistyötä kohtaan, ei kumppanin vaihtamista ole syytä epäröidä. Tilitoimiston vaihtaminen ei ole ylivoimaisen vaikeaa tai työlästä. Haastavinta on juuri tuon vaihtamispäätöksen tekeminen ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhtyminen.

Menneinä aikoina tavattiin tilitoimistoyhteiskumppanuus aloittaa paperimappien siirtämisellä uuteen osoitteeseen. Nykyisin hoituu tietojen siirto sähköisesti nykyisestä taloushallinnon järjestelmästä uuteen, näppärästi ja turvallisesti. Tilitoimistoa vaihdettaessa on erityisen tärkeää huolehtia riittävästä tiedonkulusta. Antaessasi yrityksesi taloushallinnolliset asiat uuden yhteistyökumppanin hoidettavaksi, on yrityksesi oman väen sekä vanhan ja uuden tilitoimiston oltava tietoisia menettelytavoista tämän siirtymävaiheen aikana. Esimerkiksi kirjanpidollisten tietojen siirtymisajankohdat vanhasta järjestelmästä uuteen tulee olla kaikkien osapuolten tiedossa.

Tilitoimisto WinWinin väki on asiakkaittensa apuna kaikissa yhteistyön aloittamiseen liittyvissä käytännön asioissa. Meille tuo kaikki on tuttua puuhaa, joten pystymme tekemään siirtymäajasta teille vaivatonta.

Yhteistyön voimme aloittaa kanssasi missä tahansa vaiheessa kalenterivuotta tai tilikautta. Toki kaikille osapuolille on aina selkeämpää, jos yhteistyön aloitus pystytään ajoittamaan tilikauden vaihteeseen.

Tilitoimisto WinWinillä on kolmenkymmenen vuoden kokemus tilitoimistopalveluiden tarjoamisesta. Tärkeimpänä laatutavoitteenamme pidämme asiakkaittemme tyytyväisyyttä. Olemmekin ylpeitä sitoutuneesta asiakaskunnastamme, jonka uskoisimme olevan yhteydessä korkeaan ammattitaitoomme.

Mikäli olet etsimässä yrityksellesi korkeatasoista ja luotettavaa tilitoimistoa, niin ole yhteydessä Tilitoimisto WinWiniin!

Harkitsetko tilitoimiston vaihtamista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *